Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossingsverzameling wortelfuncties

hoi ik heb het volgende probleem
Öx= 1 + Ö(5-x) Het lijkt mij dat voor het linkergedeelte geldt dat x=0 en voor het rechterlid x=5
Dus de oplossing zit tussen de 0 en de 5.

ik kom op het volgende:

x= ( 1+ Ö(5-x))2
x= 1 + 2Ö(5-x) + 5 - x
2x-6 = 2Ö(5-x)
x-3 = Ö(5-x)
(x-3)2 = 5-x
x2 - 6x + 9 = 5 - x
x2 -5x + 4 = 0
(x-1)(x -4) = 0
x =1 v x =4 beide getallen vallen binnen het domein. echter 4 is correct en klopt na het invullen en 1 niet. Mijn vraag is dan dus wat doe ik fout, waarom rolt er toch het getal 1 uit?? echt heel veel gepuzzeled maar snap dat dus niet. BVD.

jan he
Student hbo - woensdag 17 september 2008

Antwoord

Kijk eens naar de 4e regel in je lijstje dat naar je oplossing leidt.
Je kwadrateert!
Onder welke voor waarde is dat alleen maar toegestaan?
x ...

Succes verder.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 september 2008
 Re: Oplossingsverzameling wortelfuncties 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics