De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenen met kansen

bij een trekking van de lotto worden uit de getallen 1 tot 41 zeven getallen getrokken.
bereken de kans dat:

a) het grootste getal 37 is
b) het grootste getal 35 en het kleinste getal 10 is

Dit is wat ik heb gedaan:
a) grootstse getal is 37 dus 38 enz. mag niet
37 uit 7 gedeeld door 41 uit 7 = 0,458 maar in het antwoordenboekje staat 0,087

b) kleiner dan 35 mag niet en groter dan 10 mag ook niet
35-10 = 25
25 uit 7 gedeeld door 41 uit 7 = 0,021
maar het antwoordenboekje geeft weer 0,002

alvast bedankt

ilhame
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 september 2008

Antwoord

Ilhame,
a) Het getal 37 moet als grootste voorkomen. De overige 6 zijn dus vrij te kiezen uit 36 getallen. Je krijgt dus 36 boven 6 gedeeld door 41 boven 7.
Bij b) iets soortgelijks.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 september 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3