De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Harmonische trilling

Ik heb een opgave waarvan ik niet weet hoe ik hem moet oplossen. Het betreft de volgende:

v*cos((2p/T)*t+F)

T is de trillingstijd, die nodig is om 1 volledige trilling uit te voeren.
Fi is de fase bij t=0.
t is de tijd

Ik moet hiervan de primitieve bepalen. Ik ga er vanuit dat ik de substitutie methode moet toepassen. Kan iemand me op weg helpen?

Groetjes

Jasper
Student hbo - zondag 17 augustus 2008

Antwoord

Die van cos(x) ken je vermoedelijk wel. Dus stel x = (2Pi/T)t + Phi, dan is staat er enkel v cos(x) in het integrandum en is dx = (2Pi/T) dt (dus dt = ...)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 augustus 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3