De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren met een parameter

Hallo,

Deze oefening is een voorbeeldoefening uit een handboek wiskunde die volgens mij compleet fout is.

ik zal het inscannen en de link geven van de afbeelding, want het is nogal omslachtig om alles uit te schrijven hier.
http://www.fotopocket.nl/img/4d22e37281851f3fc9d47e808d9919a0/BROL.jpg

Dus ik had het al in balpen verbeterd, maar in het potlood staat wat het boek oorspronkelijk zei.
Door mijn "verbeteringen" klopt het bewijs natuurlijk helemaal niet meer, en dat is maar goed ook want volgens mij hebben de auteurs van t boek iets te hard hun best gedaan om het te "laten" kloppen, als je snapt wat ik bedoel.
Kan er iemand zeggen of ik juist zit en waar t probleem ligt met deze methode, de afbeelding is van goede kwaliteit, je moet t enkel vergroten

Mvg, Dirk

Dirk
Student universiteit België - vrijdag 15 augustus 2008

Antwoord

(de integralen lopen van 0 tot oneindig)

Údx/(x2+a2) = Pi/(2a)
d/da Údx/(x2+a2) = d/da Pi/(2a)
Úd/da dx/(x2+a2) = -Pi/(2a2)
-Ú2adx/(x2+a2)2 = -Pi/(2a2)
Údx/(x2+a2)2 = Pi/(4a3)
Údx/(x2+1)2 = Pi/4

Fout dus, inderdaad.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 augustus 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3