De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Goniometrische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 56132 
Ochjee.. ik geloof dat ik er niet bij had geschreven dat het een meerkeuze vraag is.. EXCUUS!

De gegeven antwoorden zijn:
a. 140°
b. 145°
c. 150°
d. 155°

en het juist antwoord zou d zijn: 155°

maar als je dan hebt
x = 5° + k.30°

stel
k=1 -- x=35
k=2 -- x=65
k=3 -- x=95
k=4 -- x=125
k=5 -- x=155
k=6 -- x=185

moet je dan dus gewoon de formule invullen totdat je ene match hebt met een van de antwoorden?
want zo vind je inderdaad bij k=1 155°

ik zal zo proberen na te rekenen om op die 5+30.k te komen

bedankt!

Lien
Student universiteit België - zondag 20 juli 2008

Antwoord

Als de vraag op die manier gesteld is, kan je, zoals ik zei, beter de mogelijkheden in de vergelijking substitueren, maw probeer de voorsteloplossingen eens uit. Elementaire kennis van het werken met de goniometrische cirkel is natuurlijk weer nodig (herleiden van hoeken tot het interval [0,360°[ en het verband tussen de goniometrische getallen van die hoeken en de "gekende" goniometrische getallen in [0,90°]).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 juli 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics