De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Primitiveren

 Dit is een reactie op vraag 55874 
Hallo,

Bedankt voor de snelle reactie op mijn vraag.

Ik zie nu gelijk wat ik fout deed in mijn uitwerking. de uitkomst van ¦3,-1 f(x2) is niet 2 1/3 maar 9 1/3

Ik kwam uiteindelijk uit op p = 3Ö13 met uw formule en ook met mijn uitwerking.

ò3, -1 f(x2) dx = 2. ò3,p f(x2)dx
9 1/3 = 2 ( 1/3.33) - 2(1/3.p3)
9 1/3 = 18 - 2/3p3
-8 2/3 = -2/3p3
8 2/3= 2/3p3
13 = p3
p = 3Ö13

Mijn uitwerking is nu dus:
9 1/3 x 1/2 = 4 2/3
F(b) - F(a) = 1/2 O(v) - omdat de twee delen gelijk moeten zijn in oppervlaktie dus de helft van 9 1/3
(1/3.33) - (1/3.p3) = 4 2/3
9 - 1/3p3= 4 2/3
-1/3p3=-4 1/3
1/3p3=4 1/3
:1/3
p3=13
p=3Ö13

Is mijn eigen uitwerking ook geldig en klopt het antwoord nu?

Dennis
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 4 juni 2008

Antwoord

Erg 'helder' vind ik je notatie niet. Maar 't antwoord klopt dus zal het wel goed zijn, toch!?

Ik geef je mijn uitwerking dan ook maar:

q55878img1.gif

Mooi hè?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 5 juni 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3