De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Gelijkbenige driehoek

 Dit is een reactie op vraag 55413 
wel ja het is met congruente driehoeken dat ik vast zit. Stel drieh ABC met M als midden van BC. Op AC punt P en op AB punt Q.TB: MP=MQ.
Dus ik denk aantonen dat drieh CPM en drieh BQM congruent zijn.Hoek C = hoek B ( kenm gelijkb drieh), CM=MB def midden . Maar voor de derde is dan een midelloodlijn uit M naar tophoek en dan overeenkomstige hoeken aanduiden of vanuit M loodrechte op CP en op MQ ?
An


An dep
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 30 april 2008

Antwoord

Beste An,
Het gaat zoals je schrijft om de afstanden van M naar AC en BC. Met een afstand bedoelen we altijd de kortste afstand, dus loodrecht op AC en BC.
Dan heb je meteen nog een gelijke hoek extra.
Succes.
Lieke.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3