De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijzen goniometrische functies

Beste wisfaq-medewerkers,

Ik heb een vraag. Hoe kan ik dit bewijzen? 4cos2(t)=2cos2t-2

Alvast bedankt,
Harry

Harry
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 april 2008

Antwoord

Je zult dit niet kunnen bewijzen, omdat het niet waar is. Vul in linker- en rechterlid maar eens t = 0 in. Dan komt er 4 = 2 - 2 te staan, wat niet helemaal klopt, denk ik.
Wat het bijvoorbeeld wel kan zijn, is de volgende formule.
Een standaardformule (die vast wel in je leerboek wordt bewezen) is de volgende: cos(2t) = 2cos2(t) - 1.
Herschreven is dit hetzelfde als 2cos2(t) = cos(2t) + 1 en dat is weer hetzelfde als 4cos2(t) = 2cos(2t) + 2.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3