De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Getallenpuzzel

Van 3 verschillende cijfers, alle 3 ongelijk aan 0, vormt men op alle mogelijke manieren een getal van 3 verschillende cijfers ( er zijn dus zes mogelijkheden ) Het kleinste van deze getallen is even, terwijl de som van al deze getallen 1776 is. Welke zijn die drie cijfers?

Als je het getal abc bekijkt, dan stelt dat feitelijk voor: 100a + 10b + c

Waarom?

Johan
Student hbo - zondag 13 april 2008

Antwoord

Hallo

Het getal 378 = 3.100 + 7.10 + 8 = 300 + 70 + 8
Dus het getal abc = a.100 + b.10 + c

(Het gezochte getal = 134)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 april 2008
Re: Getallenpuzzel



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3