De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Beste,

Hoe kan je (1-cosx)2 het beste integreren?

danku

Kornee
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 4 april 2008

Antwoord

(1-cosx)2 = 1 - 2cosx + cos2x
Nu kun je de eerste twee termen "1 - 2cosx" wel primitiveren, het gaat om het laatste stukje.
Daarvoor heb je nodig:
cos2x = cos2x-sin2x
= 1 - 2sin2x
= 2cos2x - 1

Hieruit volgt namelijk dat cos2x = 1/2 + 1/2cos2x , hetgeen te primitiveren is.

groeten,

martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 4 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3