Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiaal vergelijking: bepaal H(s) vanuit het tijd domein

d2y(t)teller/noemerdt2 + dy(t)teller/noemerdt - 2y(t) = 6x(t)

Hiervan moet ik H(s) bepalen(s domein).Waar ik vast loop is het gebruiken van de ABC formule. Ik krijg eruit: -0.5 +teller/noemer- Ö(-7)

Wie kan mij helpen??

Bedankt, Sandor het is een oefenvraag voor mijn tentamen

Sandor
Student hbo - maandag 31 maart 2008

Antwoord

Als je DV transformeert, met y'(0)=y(0)=0, krijgt je (s2+s-2)Y(s)=6X(s), of Y(s)=6/(s2+s-2)·X(t). De overdrachtsfunctie is H(s)=6/(s2+s-2); waarom heb je de abc-formule gebruikt?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics