De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Bewijzen van limiet met behulp van formele definitie

 Dit is een reactie op vraag 54986 
Ik snap het. Want als je bewijs dus is "Als 0|x-1|d dan |(x2 + 3) - 4|= |x2 - 1| = |x + 1||x-1|e=d|x+1|", dan neem je dus iets aan wat nog bewezen moet worden.

Dank voor de antwoorden!

Roel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 maart 2008

Antwoord

Beste Roel,

Het is niet dat je hiermee echt iets mis doet, je hebt alleen nog niets bewezen. Je moet namelijk een delta kunnen geven, zodat |x2-1| kleiner te krijgen is dan eender welke epsilon, voor alle x. In jouw "bewijs" kom je tot |x2-1| d|x+1|, je moet die factor |x+1| nog afschatten.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 26 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3