De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Transponeerde matrices

Beste wisfaq
Ik moet het volgonde bewijzen
(AB)^T (^T= transponeerd) = B^T * A^T

Als hint heb ik gekregen om met i,jde element in (AB)^T te werken.
Nu weet je hieruit dat dit dan het j,ide element is van AB.
Maar nu weet niet echt goed hoe ik verder moet.
Zou u mij ook nofg een gint kunnen geven?

Alvast bedankt

Bart H
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 26 maart 2008

Antwoord

(AB)ij = Sum_n Ain*Bnj
En dan transponeren.
Lukt het daarmee?

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 26 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3