De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Priemgetal

Hallo,

Klopt het dat een natuurlijk getal n = ck|ck-1|...|c1|c0 deelbaar is door 3 maar alleen als ook ck+ ck-1+...+ c4+ c3+ c2+ c1+ c0 deelbaar is door 3?

Klopt het dat een natuurlijk getal n = ck|ck-1|...|c1|c0 deelbaar is door 11 maar alleen als ook c0- c1+ c2- c3+ c4- c5 deelbaar is door 11?

Klopt het dat een natuurlijk getal n = ck|ck-1|...|c1|c0 deelbaar is door 7, 11 of 13 maar alleen als ook ck|ck-1|...|c4|c3- c2|c1|c0 deelbaar is door 7, 11 of 13?

Alvast bedankt!

Jill
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 21 maart 2008

Antwoord

Had je De telduivel al gezien? Je kan ook zoeken in WisFaq.Dan kan je vast wel iets vinden over de deelbaarheid van 3 en 11. Als je dat gezien hebt en je berekent even 7·11·13 dan kan je die laatste vraag ook al bijna zelf beantwoorden. Denk ik...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 21 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3