De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Binomiale verdeling

Hoi,

Ik moet het volgende bewijzen, maar heb geen idee hoe te beginnen en tot een oplossing te komen?

åk·(n boven k)·pk·(1-p)n-k=np, voor k=0 t/m n
en 0p1 en k=0,1,...,n

Arne
Student universiteit - zondag 16 maart 2008

Antwoord

Hallo

De eerste term is gelijk aan 0.
In de andere termen kun je n.p als gemeenschappelijke factor afzonderen.
Vervang nu 1-p even door q.
Tussen de haakjes ontstaat dan de formule voor het binomium van Newton : (q + p)n-1 = 1
Dus heb je n.p.1 = n.p

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3