Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Primitiveren om te integreren

Beste wisfaq-medewerkers,

Kunt u mij uitleggen hoe F(x)=(lnx)^2 geprimitiveerd moet worden?
Alvast bedankt,

Bob-Jan

Bob-Ja
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 maart 2008

Antwoord

Ervan uitgaande dat je weet wat partieel primitiveren is:
ò(ln(x))^2dx=
x(ln(x))2-òx*2ln(x)/xdx=
x(ln(x))2-2òln(x)dx=
x(ln(x))2-2(xln(x)-x)=
x(ln(x))2-2xln(x)+2x


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics