De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Polar coordinates

 Dit is een reactie op vraag 54665 
jah 1/8p...dank u

heb nog één vraag over oppervlaktes
de oppervlakte binnen een cirkel x^2+y^2=4 en rechts van x=1, dan kun je toch de volgende integralen opstellen?
òòrdrdq(1e integraal: p en 0, 2e integraal:2 en 0) - òòrdrdq (1e integraal p/4 en 0, 2e integraal Sqrt[4-x^2] en 0

dank u
gr
moos

moos
Student hbo - maandag 3 maart 2008

Antwoord

Moos,
We kijken alleen naar het eerste kwadrant.Gevraagde oppervlakte=oppervlakte kwart cirkel-oppervlakte links van de lijn x=1.Delijn x=1 snijdt de cirkel in (1,Ö3).Dus oppervl.is te splitsen in oppervl.driehoek +cirkelsegment.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 4 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3