De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dubbele integraal

hoi
heb een probleem met volgende dubbele integraal

$\int{}$$\int{}$(4y)/(x3+2), 1x2, 0y2x

mijn uitwerking;
$\int{}$$\int{}$4y/(x3+2), 1e integraal grenzen 2 en 1
2e integraal grenzen 2x en 0
- eerste integratie: (2y2)/(2+x3), y invullen 2x en 0
- 8x2/2+x3dx
-8/3ln[(2+x3)],bovengrens 2 en ondergrens 1
uiteindelijk komt er bij mij uit: 8/3ln[10/3]
Mathematica 6 geeft 8/3ln[3/2], ziet u waar ik verkeerd zit?

gr.
moos

moos
Student hbo - donderdag 28 februari 2008

Antwoord

Met jouw uitwerking is niet veel mis...

q54593img1.gif

Dus...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 29 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3