De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hypothese testen

 Dit is een reactie op vraag 54103 
Hartelijk bedankt voor het antwoord. Ik heb nog een vervolgvraag. Ik moet namelelijk ook de verwachtingswaarde berekenen in het geval dat m = 7. Dit doe ik als volgt:

Allereerst los ik ok F(m)=1/2. Dit geeft dan m=2^(1/c)-1
Dit gelijk zetten aan 7 geeft c=1/3.

Nu differentieer ik F(t) naar t (met c=1/3) om de kansdichtheids functie f(t) te krijgen.

Dan is de verwachtingswaarde dus gegeven door:

E(T)=ò0¥t*f(t)dt

Maar dan vindt men E(T)=¥ wat ik persoonlijk nogal vreemd vind.

Bij voorbaat dank,

Herman

Herman
Student universiteit - zondag 27 januari 2008

Antwoord

Toch komt bij mij ook die E(T) uit op ¥. Dus andermaal niets mis mee !!

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3