De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integralen

 Dit is een reactie op vraag 54097 
Ik heb wel een fout gemaakt bij het typen van de eerste integraal: de wortel slaat alleen maar op de x, en dus niet op de bewerking x+3; overigens zie ik niet onmiddellijk iets in de tweede integraal;

Tom

Tom
3de graad ASO - zaterdag 26 januari 2008

Antwoord

Dit maakt de eerste oefening totaal anders.
Stel Ö(x) = u , x = u2 en dx = 2u.du
Je bekomt dan een rationale functie : 8òu/u+3.du
en u/u+3 = 1 - 3/u+3
En nu zal het wel lukken...

De betreffende basisintegraal is :
òdu/Ö(u2+k) = ln|u + Ö(u2+k)| + c
Als je deze niet gezien hebt, kun je ze bewijzen door de afgeleide van beide leden te berekenen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3