De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijs toegevoegde van de som van twee compleze getallen

Ik ben op zoek naar het bewijs dat het toegevoegde van de som van twee complexe getallen gelijk is aan de som van de toegevoegde complexe getallen. Help? Bij voorbaat dank.

Dries
3de graad ASO - donderdag 17 januari 2008

Antwoord

Noem de complexe getallen z = a + b.i en w = c + d.i
De som is z + w = (a + c) + (b + d).i en de toegevoegde (geconjugeerde) hiervan is dan (a + c) - (b + d).i ofwel ( a - b).i + (c - d).i en dat is precies de som van de twee toegevoegden afzonderlijk genomen.

mbl

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 17 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3