De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oefening hypothesetesten

 Dit is een reactie op vraag 53285 
Sorry, maar ik ben nog altijd niet mee. Vanwaar haalt u die 0,9949?. UIt welke tabel is dat?

Bedankt

Nichol
Student universiteit België - zaterdag 1 december 2007

Antwoord

Nicholas,

In de tabel van cumulatieve normale verdeling staat bij z2,57 een waarde p=0,9949
Of: bij p=0,005 staat z=-2,57

Je kan het ook berekenen met onderstaand hulpmiddel voor de normale verdeling.
Vul dan in: gemiddelde=0,s=1 en x2,57 of p=0.005.
Hulpmiddelen - kansverdelingen, ggd, analyse, e.d.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 1 december 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3