De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

Zouden jullie mij kunnen helpen, aub om de volgende logaritmische vergelijking op te lossen ?
5^(1/x+1)=4^(3x+2)
(1/x+2)log(5)=(3x+2)log(4)
1/x(log(5))-3xlog(4)=2log(4)-2log(5)
Ik heb links en rechts vermenigvuldigd met X en het lukt niet! Alvast bedankt. vriendelijke groeten.

Veter
Leerling mbo - vrijdag 16 november 2007

Antwoord

Beste Veter,
51/x+1=43x+2
(1/x+2)log(5)=(3x+2)log(4)
Waarom zeg je nu 1/x+2?
Moet zijn:
1/x·log(5)-3xlog(4)=2log(4)-log(5)

ALs je nu log(5) en log(4) met je rekenmachine berekent krijg je:
(1/x)·a-b·x=c (a,b en c kan je berekenen.)
Zoals je zegt,vermenigvuldigen met x:
a-bx2=cx
En dat is een kwadratische vergelijking!

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 november 2007
 Re: Logaritmische vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3