De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Elementaire Logica | fout in dictaat?

Volgens ons boek:

"xÎ$yÎ [x2y]
$xÎ"yÎ [x2y]
"yÎ$xÎ [x2y]
$yÎ"xÎ [x2y]

Volgens boek: t / f / t / f (true / false)

De eerste is waar - kies y = -1
False, logisch
De derde ook waar - kies x = y

De laatste snap ik niet. Volgens het boek is deze false,
maar hier kun je toch ook zeggen: Kies y = -1. Nu maakt het verder niet meer uit wat de keuze voor x wordt. De bewering is nu altijd waar toch?

Maikel
Student universiteit - woensdag 3 oktober 2007

Antwoord

Dag Maikel,

Die laatste is inderdaad waar. Je keuze (y=-1) klopt. Zelfs y=0 doet het.

Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 oktober 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3