De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fysica: kracht

Een zwaluw met een massa van 0.050 g vliegt tegen een snelheid van 15 m/s. Op een afstand van 1.50 m van zijn nest begint de zwaluw af te remmen en komt op zijn nest tot stilstand. Bereken de grootte van de uitgeoefende remkracht.

Stepha
3de graad ASO - maandag 11 juni 2007

Antwoord

Eenparig vertraagd hoop ik. 0,050 gram lijkt me overigens wat erg weinig voor zo'n beestje. Zal wel 0,050 kg moeten zijn.
s(t)=1,5 = 1/2·a·t2 = vgem·t = 7,5·t dus t=0,2s dan a=75 m/s2 vertraagd.
F=m·a=0,050·75=3,75 N remkracht.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 juni 2007
Re: Fysica: kracht
Re: Fysica: kracht



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3