De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Welke methode?

Hallo,

Ik moet de integraal van ōsinx.tanx dx berekenen maar ik geraak er maar niet uit welke methode ik hiervoor moet gebruiken. Heb het al eens met partiële geprobeerd en door wat om te vormen maar dan zit ik op een gegeven moment steeds vast..

Alvast bedankt!

Laura
3de graad ASO - vrijdag 4 mei 2007

Antwoord

ōsinxˇtanx dx = ōsinxˇsinx/cosx dx = ō(1-cos2x)/cosx dx =ō1/cosx - cosx dx
Hopelijk zijn dit voor je nu twee standaardintegralen die je mag gebruiken. Die eerste is anders nog best lastig.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 4 mei 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3