De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Booglengte

x^(2/3) + y^(2/3) = a^(2/3)

y = ((a^(2/3)- x^(2/3))^3)

y'= (3/2)(a^(2/3)- x^(2/3))

L= (de integraal van -a (ondergrens) tot a (ik kan het symbool niet vinden)) (1+(9/4)(a^(2/3)- x^(2/3)))

en nu kan ik niet meer verder...

ik hoop dat het een beetje duidelijk is!

sophie
3de graad ASO - zaterdag 10 maart 2007

Antwoord

Hallo Sophie

Je afgeleide is niet juist.
Je hebt
y = (a2/3 - x2/3)3/2

Dus
y' = 3/2.(a2/3 - x2/3)1/2.(-2/3.x-1/3) =
-(a2/3 - x2/3)1/2.x-1/3

1 + (y')2 = a2/3/x2/3

Dit levert dus een zeer eenvoudige integraal op.
Je vindt : L = 3a

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 maart 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2020 WisFaq - versie IIb