De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lineaire afbeelding

hey,

ik heb al bij verschillende instanties geprobeerd om mij verder te helpen, inclusief jullie, maar niemand blijkt te antwoorden Ik weet niet of ik mijn vraag nu verkeerd gesteld heb ofzo...

Keb er zelf al uren op gevloekt en gezocht, misschien dat jullie mij toch al een stapje verder kunnen helpen? als ik maar kan beginnen :s

mijn opgave is:
fa=a'
fb=b'
a: x=2
b: y=-1
a': 2x-y-4=0
b': 4x-3y+2=0

Nu moet ik f catalogeren.

Ik heb hier al een tekening bij gemaakt, maar geraak er precies niets verder mee.
Dan heb ik geprobeerd om met deze gegevens de determinant te bereken, maar zie niet echt hoe ik dit moet doen... (kan ik deze vergelijkingen in een matrix stoppen ofzo?)
Ook het spoor ben ik proberen te zoeken, maar, rara, ook hier raak ik steeds vast

Het begint er wat hopeloos uit te zien...
ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen, sorry voor het stalken, maar alvast heel hard bedankt!

Lynn
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 4 januari 2007

Antwoord

Stel de matrix is:

Kies nu twee punten op de lijn x=2; bijvoorbeeld (2,0) en (2,1).
Het beeld van deze twee punten is (2p,2r) en (2p+q,2r+s).
Deze punten moet liggen op de lijn 2x-y-4=0.
Dit levert de vergelijkingen 4p-2r-4=0 en 4p-2r+2q-s-4=0.
Kies ook twee punten op de lijn y=-1 en eis dat het beeld op de lijn 4x-3y+2=0 ligt. Dit levert ook twee vergelijkingen op.
Los het bijbehorende stelsel op en je kent p,q,r en s.
Zoiets?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 12 januari 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3