De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Richtingshoek berekenen

 Dit is een reactie op vraag 48025 
Bedankt voor de snelle reactie!

Maar ik heb dan nog wel even een klein vraagje. Hoe weet ik dat de richtingshoek $\alpha$ ongeveer gelijk is aan -72°.
Wanneer ik dit met mijn geodriehoek nareken klopt het wel, maar is hier ook nog een berekening voor? Ik neem dat ze, bijvoorbeeld tijdens een examen, het niet goed rekenen als ik alleen 72° als antwoord opschrijf.

Kim Ho
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 10 december 2006

Antwoord

Ik neem dat je dit soort dingen wel kan oplossen?

tan $\alpha$ = -3
$\alpha\approx$...

Of doen we niet aan gonio?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 december 2006
 Re: Re: Richtingshoek berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics