De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Convergentie bepalen

 Dit is een reactie op vraag 47854 
Ja, ok. Die gaat naar 0.

Maar als ik een rij zie met machten tot de n en een breuk denk ik sneller aan d'Alembert:

lim van n naar oneidig van an+1/an
= 2n+1/2n.3n+1/3n+2
= 2.(1/3) = (2/3)

Dat betekent dan toch dat de rij convergeert naar (2/3) of maak ik hier (vast wel dus) een beredeneerfout?

Robert
Student universiteit - woensdag 6 december 2006

Antwoord

Beste Robert,

Uit d'Alembert volgt dat indien die limiet kleiner is dan 1, de rij convergeert - maar je weet nog niet naar welke waarde!

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 december 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics