De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Machtsverheffen

 Dit is een reactie op vraag 47431 
Zou je dit kunnen laten zien hoe je daar dan uiteindelijk op komt. Het intereseert me namelijk zeer.

Henk
Student hbo - woensdag 1 november 2006

Antwoord

Beste Henk,

Zie formule (44) op deze pagina. Daarmee is:

3.arctan(4/5) = arctan(tan(3.arctan(4/5))) + p
= arctan((3*4/5-(4/5)³)/(1-3*(4/5)²)) + p
= arctan(-236/115) + p
= -arctan(236/115) + p.

De extra term p komt erbij omdat je nog moet rekening houden met het kwadrant waar de hoek in lag. Het zou kunnen dat je boek aanstuurde op een andere methode om het argument te vinden, waarbij je het antwoord direct in deze vorm krijgt. Daarvoor moet je de theorie in je boek eens nalezen of even vragen aan je leerkracht.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3