De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Deling complex

 Dit is een reactie op vraag 47403 
ok bedankt! De i is bij ons j (techniek opleiding).dit is al hoe ik dacht hoe hij moest. maar bedoel je met de complex toegevoegde uitdrukking, de complex geconjungeerde (omklappen van teken van het imaginaire deel)?

2/(1+i)
2/(1+i) * (1-i)/(1-i)
1/(12+12) * 2(1-i)
1/2 * (2-2i)
2/2 + 2/2i = 1 + 1i

Is dit zo goed dan? ik heb hier 1 breuk uitgewerkt. Die andere precies hetzelfde en dan eventueel samenvoegen.

B
Student hbo - maandag 30 oktober 2006

Antwoord

Beste Broes,

De complex toegevoegde is inderdaad de complex geconjugeerde, tegengesteld imaginair deel: z = x+iy dan z* = x-iy.
Je mag gerust j gebruiken, wiskundigen gebruiken doorgaans i.

Je antwoord is juist tot en met de voorlaatste regel, in de laatste regel verdwijnt opeens het min-teken. Het juiste antwoord is dus 1-i.
Hetzelfde kan je toepassen voor de tweede breuk.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 30 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3