De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Marginale kosten

Wat houdt marginale kosten precies in en hoe bereken ik die?

maart
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 oktober 2001

Antwoord

Volgens economie voor jou:

"De totale winst is het verschil tussen de totale opbrengst en de totale kosten. De totale winst is maximaal wanneer de marginale opbrengst (MO) gelijk is aan de marginale kosten (MK). Immers zolang de opbrengst van een extra verkochte eenheid hoger is dan de extra kosten om die eenheid te produceren, neemt de totale winst toe. Overtreffen de extra kosten de extra opbrengsten dan neemt de totale winst af. Waar extra opbrengst en extra kosten juist aan elkaar gelijk zijn, bereikt de totale winst zijn maximum."
Snap je?

Wiskundig gezien "zijn/is?" de marginale kosten MK gewoon de afgeleide van de totale kosten TK (vaste en variabele kosten).

Als je dus een functie hebt:
TK=2x2-4x+200,
dan is:
MK=TK '=4x-4

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 oktober 2001



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3