De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een vergelijking

Ik heb problemen met de volgende vergelijking:

z2+(2-2i)z-2-2(1+Ö3)i = 0

Ik ga als volgt te werk:

(z+(1-i))2 = 2 + 2Ö3i
z+(1-i) = Ö(2 + 2Ö3i)
z = ±Ö(2 + 2Ö3i)-1+i

Het antwoordmodel komt uit op een antwoord:

z = -1+Ö3 of z = -1-Ö3

Ik heb geen idee hoe ze daar op komen U wel?

B.
Student universiteit - donderdag 12 oktober 2006

Antwoord

Beste B,

De eerste oplossing van het antwoordmodel is fout, daar moet nog "2i" bij.
Jouw oplossingen kloppen, maar zien er nog niet hetzelfde uit omdat je die vierkantswortel nog kan vereenvoudigen. Er geldt:

± Ö(2+2Ö3i) = ± (Ö3 + i)

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 12 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3