De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelling van de Moivre

Ik heb gevonden wat de stelling van de Moivre is: Stelling: Is z een complex getal met |z|= 1, dan is voor elk natuurlijk getal n met z = eit
zn=(cos(t) + isin(t))n=cos(nt) + isin(nt)
en dit ook al helemaal uitgelegd. Maar nu moet ik ook nog voor mijn wiskunde praktische opdracht weten wat je nu met deze stelling kunt doen. Zouden jullie mij daarbij kunnen helpen?

Anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 29 september 2006

Antwoord

Beste Anne,

Heb je al een kijkje genomen op andere wisfaq-pagina's?
Zie Formule van Moivre en Bewijs formule van De Moivre voor meer info.

Ook op Wikipedia: Stelling van De Moivre vind je onderaan een toepassing.

Leuke toevoeging van collega beantwoorder kphart:
Een som van de vorm sin(1)+sin(2)+...+sin(k) is precies het imaginair deel van de som ei+e2i+...+eki. Deze laatste som kan je gemakkelijk bepalen omdat het de partiële som van een meetkundige rij is, met rede ei.
Het gelijkaardige geldt voor cosinussen, maar dan neem je het reëel deel.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 29 september 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3