De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking complexe e-macht

Hoe los ik onderstaande vraag op? Ik snap het niet meer!

Bepaal alle z Î die voldoen aan:
ez=3i

Aron
Student universiteit - dinsdag 19 september 2006

Antwoord

Schrijf 3i in de vorm reij:
3i=3e(1/2+2k)pi
ez=3e(1/2+2k)pi=eln(3)e(1/2+2k)pi=eln(3)+(1/2+2k)pi
Dus z=ln(3)+(1/2+2k)pi

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 20 september 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3