Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integralen

 Dit is een reactie op vraag 46289 
ok umm ik had voor -sin(p/4) 1/2Ö3 genomen.

x^1/5 is 5/6x^6/5 dus 5/6(2)^6/5 - 5/6(1)^6/5 geeft
5/6 * 2^1 * 2^1/5 - 5/6 = (5/6)2[WORTEL5]2 - 5/6 in mijn antwoorden lijst staat in plaats van -5/6 , -1

de derde geeft arcsin x dus x = sin y dus -1/2 = sin -1/6p en 1/2 geeft 1/6p dus kom ik op -1/3p wat volgens mijn antwoorden + moet zijn

Zou je mij misschien nog uit kunnen leggen hoe het volgende werkt
d/dx "integraal teken met" b=x a=-x cos t dt

alvast bedankt

Natali
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 augustus 2006

Antwoord

Beste Natalie,

Je antwoord is juist, dus: 5/6*2*21/5 - 5/6 = 5/3*21/5 - 5/6.

Dan: asin(1/2)-asin(-1/2) = p/6-(-p/6) = p/3 want sin(±p/6) = ±1/2.

Laatste: Vergeet eerst de d/dx en bereken gewoon de integraal, leid het resultaat af naar x.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 9 augustus 2006
 Re: Re: Integralen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics