De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

12de machswortel uit 4096

Hey,

Bereken de 12de machtswortel uit 4096 zonder GRT.

Ik dacht het volgende:

Eerst schrijven we 4096 als een complex getal:
z=4096+0i
Dan de goniometrische schrijfwijze
|z|=Ö(a2+b2)=4096
tan(a)=0/4096=0
==z=4096(Cos0+isin0)

en dan berekenen we de 12de machtswortel van z

(12de wortel van 4096)(Cos(0+k*30)+iSin(0+k.30)
Maar dan moet je nog steeds de 12de wortel berekenen van 4096?

alvast bedankt

Jeroen
3de graad ASO - zondag 18 juni 2006

Antwoord

2^1=2
2^2=4
2^3=8
2^4=16
2^5=32
2^6=64
2^7=128
2^8=256
2^9=512
2^10=1024
2^11=2048
2^12=4096
Dus de twaalfdemachtwortel van 4096 is 2. Kwestie van hoofdrekenen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 juni 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3