Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Raaklijn

 Dit is een reactie op vraag 45654 
dus ga ik zo te werk:
1 f'(x) = 3x2 + 2x -(2a-1)
2 x=1 = 3*12 + 2*1 -(2a-1) = 3 + 2 -2a -1

3 1=5-2a-1
2a=3
a =3/2

is dit ok?

de sme
3de graad ASO - dinsdag 30 mei 2006

Antwoord

Beste Marita,

Bijna juist, maar -(2a-1) wordt -2a+1.

Dan kom je tot a = 5/2, het correcte antwoord.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 30 mei 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics