De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Differentiaalvgln van de tweede orde

 Dit is een reactie op vraag 45485 
Als je dy/dx = 3cosx+c hebt. En je zegt dat 1=3cosx+c. Hoe kan je x daar nu uithalen. Niet toch? En als je integreert krijg je toch. y=-3sinx+cx+c2

Maja wss zal ik het pas begrijpen als ik er les heb over gehad . Met het geen ik tot nutoe weet zal ik mijn best proberen te doen. Alvast dank.

Pieter
3de graad ASO - zondag 21 mei 2006

Antwoord

Beste Pieter,

Misschien moet je inderdaad maar wachten tot je er les over hebt gehad. Als je toch al verder wil, bijvoorbeeld met onze hulp, begin dan eens met de antwoorden zorgvuldig te lezen! Ik zei dat je y' = dy/dx gelijk moet stellen aan 1 en dat in x = 2, dat moet je dan oplossen naar c, niet naar x!

Je tweede integratie klopt, de tweede integratieconstante kan je bepalen door uit te drukken dat de kromme door (2,1) moet gaan, dat is immers ook gegeven.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 21 mei 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics