De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Modulus, argument en goniometrische vorm

z=(1)/(i·sina)

We moeten hiervan, het modulus, argument en de goniometrishce vorm van berekenen. Ik weet echter dat r=vkw van(a2+b2) en dat tan fi gelijk is aan b/a maar ik zie echter geen a in mijn vraag. I*sin(a) is het imaginaire deel maar wat is dan het reele? is dat 1? Ik weet echter dat in mn wiskundeboek staat dat r=1/sin(a) maar dit klopt tohc niet als ik mijn formule toepas?

pieter
3de graad ASO - dinsdag 9 mei 2006

Antwoord

Je kan z schrijven als q45300img1.gif, dus geschreven als a+b·i is a=0 en b=-1/sina.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 mei 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3