De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vereenvoudigen complexe getallen

 Dit is een reactie op vraag 44672 
Ik dacht dat het te maken zou hebben met rekenen met complexe getallen ... Maar dus:

C = (A+B) , met C E R
D = (A+B)i , met D E C(omplex) ?

Maikel
Student hbo - maandag 3 april 2006

Antwoord

dag Maikel,

Ten eerste:
D = (A-B)i (bedenk dat sin(-x) = -sin(x))

Ten tweede:
Zowel C als D kun je complex kiezen, maar je kunt ook ervoor zorgen dat zowel C als D reëel zijn, door A en B geschikt te kiezen.
Daarvoor moeten de reële delen van A en B gelijk gekozen worden, en de imaginaire delen van A en B moeten tegengesteld zijn.
Dit heet ook wel: A en B moeten elkaars getransponeerde zijn.
Dus:
A = p + q·i
B = p - q·i
met p en q reëel.
Ga na dat dan zowel C als D reëel zijn.
succes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3