De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Raadseltje

Je kan slechts eenmaal gebruik maken van de getallen 2,4,6 en 8 door gebruik te maken van het product, de optelling, het verschil of het quotiënt. Deze bewerkingen mogen ook slechts 1 keer gebruikt worden. Hoe bekom je dan het getal 25?

Ikzelf vind het niet, omdat je dus met even getallen zit, en alle berekeningen naar even getallen leiden...en je dus naar een oneven getal moet raken...

Iemand
3de graad ASO - donderdag 30 maart 2006

Antwoord

Hallo,

Leuke opgave, ik neem aan dat je ook haakjes mag gebruiken om de volgorde aan te geven? Anders is het niet mogelijk.

(2/8+6)*4 = (1/4+6)*4 = 1+24 = 25

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 31 maart 2006



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3