De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dubbele integraal

ik heb de volgende integraal
òGòcos(Öy)dxdy waarin G begrensd is door y=1,y=4, y=1/x2 en x=0
na het tekenen van de grafiek stel ik de volgende integraal op:
0ò1 1ò1/Öy cos(Öy)dxdy
0ò1 [(cos(Öy))/Öy - cos(Öy) ]dy
= [2sin(Öy) -2(Öy)sin(Öy)] waar y loopt van 0 tot 1
kom ik op het antwoord 2sin1-2sin1=0 uit terwijl het goede antwoord moet zijn: 2sin2-2sin1
wat doe ik fout?

Tom
Student universiteit - zaterdag 18 maart 2006

Antwoord

Beste Tom,

Je grenzen lijken me niet correct. In de y-richting heb je vaste grenzen die lopen van 1 tot 4 en voor elke hoogte y laat je dan x lopen van 0 tot 1/Öy.

Probeer je even opnieuw?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 18 maart 2006
 Re: Dubbele integraal  



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3