De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Uitwerken integraal kinetische energie in een golflengte

Beste,

Een probleem heb ik met volgende opgave

dK=1/2u (w)^2 A^2 cos^2 kx dx

Hiervan de integraal genomen van o tot Lambda geeft: 1/2 u (w)^2 A^2gevolgd door intergraal van O tot lambda cos^2 kx dx en in het boek staat vervolgens als oplossing 1/4 u w^2 A^2 lambda?

Kan u me helpen hoe je hieraan komt?

Met vriendelijke groeten,

Jolien

Jolien
Student universiteit België - dinsdag 14 februari 2006

Antwoord

Hallo

Ik merk op dat w, u & A constanten zijn. Jouw vraag is dus eigenlijk waarom volgende gelijkheid geldt:

ò0l cos2(kx) dx = 1/2 * lambda

Je moet gebruiken dat k = 2p/l en dan kan je de integraal simpelweg uitrekenen!

Ok?
Groetjes

Igor
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 februari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3