De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integratie methode

Er wordt gevraagd de integraal van
2*Integraal((x^3 + 9*x^2 + 29x +33)*e^((x+3)^2))dx
mijn oplossing via rekenmachine
2e^9(int x^3*e^y dx)+9(int x^2*e^y dx)+29(int x*e^y dx)+33(int e^y dx)

met y= x^2+6x

Nu is mijn vraag welke integratie methode kan ik hier op toepassen bestaat zoiets als een dubbele substitutie?
2x+6 dx = du

En hoe dan verder???

Bob
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 8 februari 2006

Antwoord

Bob,
Het gaat als volgt:2(x3+9x2+29x+33)=(2x+6)(x2+6x+11).
Stel (x+3)2=y,zodat (2x+6)dx=dy.Dit resulteert in ò(y+2)e^y dy.
Dit moet wel lukken.Groet,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 februari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3