De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreer

Hoi,

Integreer f(x) = 3 / (4 · 5^(2x))


Alvast bedankt.

Groeten,
Johan

Johan
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 december 2005

Antwoord

Beste Johan,

Integreren is lineair, dus we hebben

ò 3/(4*52x) dx = 3/4 ò 5-2x dx

Het enige dat nog in de weg zit is die machtsfunctie, maar er geldt ax = exln(a). Een e-macht kan je makkelijk integreren, alleen nog even zorgen dat de exponent van e de integratieveranderlijke wordt.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 15 december 2005
 Re: Integreer 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3