De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Balk in piramide

 Dit is een reactie op vraag 41666 
Hallo,

Sorry dat mijn vraag zo onduidelijk is, maar ik begrijp het zelf niet. Door
uw tekening begreep ik er wel iets meer van.

Ik probeer het nog een keer. Ik wil weten hoe ik de hoogte en de breedte van
de balk in de piramide in x moet uitdrukken.

De inhoud van de balk kan ik berekenen met de formule I = 4.5x2 - 0.5625x3

Ik kan deze formule afleiden uit het antwoord van "de hoogte en de breedte
in x uitdrukken". Ik moet uitleggen hoe ik dat kan zien. Kunt u mij helpen.
Ik begrijp er niets meer van.

Anno.

anno
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 26 november 2005

Antwoord

Ik begrijp 't denk ik. Je wil graag weten hoe je aan die formule komt.

SR uitdrukken in 'x'. DPQT en DSRT zijn gelijkvormig, daarom geldt:

q41818img1.gif

Dat lijkt niet veel bijzonders, maar dat is toch niet niks! Daarmee kan je met kruislings vermenigvuldigen SR uitdrukken in x. Je krijgt dan:

SR=3/4x

Als je dat in de formule invult krijg je de formule:

Inhoud(x)=3/43/4x·(8-x)

En dat is hetzelfde als de formule die jij geeft... en dat is alles eigenlijk...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 november 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3