De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vectorvoorstelling voor snijlijn van 2 vlakken bepalen

 Dit is een reactie op vraag 40459 
Ja ik heb de vergelijkingen opgesteld, ik kom dan uit op het volgende:
Ik noem de punten in vlak Q: q1, q2, en q3 en de punten in vlak P: p1, p2 en p3.

Vergelijking van vlak: Z = ax + by + c
Vlak Q:
q1: -a+3b+c=3
q2: 3a-b+c=-1
q3: 5a+3b+c=5
Dan kom ik uit op a=0,2 ; b=1,2 ; c=-0,4
Z = 0,2x + 1,2y -0,4

En Vlak P:
p1: 5b + c = -2
p2: 2a + 11b + c = 4
p3: 3a + b + c = 7
En dan kom ik uit op a=3 ; b=0 ; c=-2
Z = 3x - 2

Wat ik hier nu mee moet doen is me niet helemaal duidelijk, wat is en hoe maak ik het stelsel van deze vergelijkingen? Ik ben nog niet helemaal thuis in de termen, excuseer..

Hartelijk dank voor de snelle reactie!

Dennis
Student universiteit - maandag 26 september 2005

Antwoord

Beste Dennis,

Je stelsel zijn juist en de tweede vergelijking ook, alleen de eerste klopt niet maar dat ligt vast aan rekenfoutjes. De vergelijkingen horen te zijn:

Q: z = x/3 + 4y/3 -2/3
P: z = 3x - 2

Als je deze twee vergelijkingen in een stelsel zet dan bekom je een stelsel van twee lineair onafhankelijke vergelijkingen in drie onbekenden, met dus oneindig veel oplossing (namelijk precies de snijlijn). Kies één veranderlijke als parameter en los het stelsel op naar de andere twee in functie van die parameter.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 26 september 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics