De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tophoek berekenen in kegel

Goedemiddag,
Ik zit met een probleem. Ik ben al een paar uur aan het zoeken voor het berekenen van de tophoek in een kegel voor willekeurige grondvlak en hoogte, maar ik vind geen formule daarvoor. Zouden jullie mij aub willen helpen?

sonny
3de graad ASO - woensdag 7 september 2005

Antwoord

q40151img1.gif

Stel de oppervlakte van het grondvlak is A.
A hangt samen met de straal van het grondvlak, volgens A=$\pi$r2.
dus r=√(A/$\pi$)

de tophoek is gelijk aan 2 keer $\alpha$,
En voor hoek $\alpha$ geldt dat
tan$\alpha$ = r/h = {√(A/$\pi$)}/h

nu kun je dus de tophoek 2$\alpha$ uitrekenen.

groeten,

martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 7 september 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3